Finse Vrouwenkoor TAIKA

-Het meest magische koor van Nederland-

TAIKA (‘magie’ in het Fins) is een Finse koor gevestigd in Den Haag. TAIKA was opgericht in 2012 door zijn dirigent, Master of Music Karla-Maria Toiviainen.  Het koor begon als een kleine hobby-koor met acht leden, maar is nu een serieuze koor met meer dan 20 zangeressen. TAIKA heeft een importante rol binnen het Finse gemeenschap in Nederland.

TAIKA’s missie is om, vaak samen met partners, de Finse cultuur en vrouwelijke koormuziek in Nederland te promoten. Een ander belangrijk onderdeel van TAIKA’s missie is om een peer-community te bieden voor Finse zangeressen.

Het koor heeft een breed repertoire, variërend van folk tot pop, met de nadruk op Finse vrouwelijke koormuziek. Het koor voert echter enthousiast liedjes van over de hele wereld uit.

TAIKA treedt op in een breed scala aan evenementen georganiseerd door bedrijven en organisaties. In het voorjaar van 2015 trad het koor voor het eerst op in het buitenland – in Finland. In de zomer van 2017 reisde TAIKA naar Verona voor een koorfestival en in het najaar van 2018 bezocht TAIKA een ander festival in Londen. In april 2018 nam TAIKA voor de eerste keer deel aan een koorcompetitie en werd geprezen voor zijn goede discipline en uitstekende presentatie.