Suomalainen naiskuoro TAIKA

-Hollannin maagisin kuoro-

Kuoron perustaja ja johtaja on MuM Karla-Maria Toiviainen. Seitsemässä vuodessa kuoro on kehittynyt muutaman laulajan harrastelijakuorosta yli kaksikymmenpäiseksi tavoitteelliseksi kuoroksi. Taika on saavuttanut tärkeän roolin Alankomaiden suomalaisyhteisössä. 

Kuoron tavoitteena on suomalaisen kulttuurin ja naiskuoromusiikin tunnetuksi tekeminen, usein eri yhteistyökumppanien kanssa. Lisäksi tarkoitus on tarjota vertaistukea suomalaisille laulajille. 

TAIKAlla on laaja ohjelmisto, joka vaihtelee folkista poppiin. Kuoron painopiste on suomalaisessa naiskuoromusiikissa, mutta se esittää mielellään myös kansainvälistä kuoromusiikkia.

TAIKA on esiintynyt monenlaisissa eri järjestöjen ja yritysten organisoimissa tilaisuuksissa. Keväällä 2015 TAIKA esiintyi ensimmäistä kertaa ulkomailla – Suomessa. Kesällä 2017 kuoro osallistui Veronassa järjestettyihin kuorofestivaaleihin, ja syksyllä 2018 TAIKA osallistui ulkosuomalaisten kuorojen kuoropäiviin Lontoossa. Huhtikuussa 2018 TAIKA osallistui ensimmäistä kertaa kuorokilpailuun. Kuoro sai kiitosta tarkasta ja yhteneväisestä esiintymisestä, ja yleensäkin kuoron artikulaatio ja esiintyminen sai erinomaiset arvostelut.